The Day...

Utöver den lilla toalett missen så var kvällen riktigt kul, gick på bio med Annie, vampiers suck, folks reaktioner är så roliga bland! så en riktig go avslutning på dagen som innebar komma ut ur huset, jippie! För lika goa barn kan vara lika djävulsaktiga kan de vara andra dagar! Idag var en sån dag!

De hade två kompisar som hade sovit över, ljudninvån var hög, Jacob vägrade frukosten, matade hunden, kastade maten i soporna och detta var mat han faktiskt gillade! Så förbannad och allt du kan göra är räkna till 10 och säga bestämt att det inte är okej! Hotade med att han inte skulle få Bagels på två veckor om han inte slutade och det gjorde han givetvis inte
så, no more bagels for him! Sen går vi över till det andra monstret som är hungrig men inte vill äta det vi har hemma utan vill gå ut och äta.

Jag: Nej, vi ska inte ut och äta och vi ska definitivt inte till McDonalds
Hon buttert: Så säger mamma med!
Och jag går: hmm, Du vet väl att detta är mitt jobb att på sätt och vis agera som en mamma när Sharin inte är här va?
Hon: Men måste du vara lika sträng?
Jag: Ja, ibland måste jag det, när något inte är okej måstej ag kunna säga ifrån och ni lyssna.
Hon tjurar och säger: Hmm, jag vill inte ha...

Försöker föra en dialog. De inlånade barnen blir hungriga så ger dem 2 alternativ på mat, snällt av mig tycker jag att de får välja, se inte helt hemsk! De bestämmer sig för chickenpatties, frågar mina barn om de vill ha. Nej givetvis inte, för de är inte sugna på det... När allt är klart och de ska börja äta kommer Gabby och säger jag vill ha i alla fall. Visste inte vad jag skulle ta vägen!

Förklarade att jag inte är en resturang och att detta är sista gången hon någonsin gör så här och att hon får nöja sig med det huset har att erbjuda. Hoppas det sjönk in! När föräldrarna kommer hem, ligger Jacob sött i soffan och sover av utmattning. Och Gabby leker med de andra, förklarar hur min dag har varit för Sharin, som säger du kan inte låta  dem köra med dig, vi är på din sida osv... Om de inte äter det du gör, så är de säkert hungriga till nästa måltid istället, de måste lära sig att allt i livet inte blir serverat på silverfat. Så jag har backup på att Jacob inte får bagel på 2 veckor och Gabby har framfört sin ursäkt. Så imorgon är en ny dag, med nya tag. Och  förhoppningsvis en Au pair som inte behöver vara sträng och elak, för det är så det känns! Med detta inlägget vill jag bara få ut lite frustration och berätta hur det kan vara att jobba som au pair, det är inte alltid en dans på rosor... Och tro det eller ej, jag gillar dessa två ungarna!


Kommentarer
Postat av: Mamma

Det brukas sägas att man har 1 mån som "smekmånad" när man lär känna nya människor och bor tajt ihop. Det har gått 1 mån. nu. Så nu börjar ni tänja på gränserna allihop. Hänsyn kommer lite i skymundan. Det är så det är bara. Jag tror inte alls du är elak, det är bara en ny situation för dej att inte bara göra till viljes. Skönt att du har stöd från Sharin o Dave. Fortsätt vara konsekvent och stå på dig. Visdomsord från mor!!

kramisar till bästa dottern.

2010-08-26 @ 11:21:26
Postat av: Linnea

Haha tack for visdomsorden, far la lyssna pa den med 19 ars erfarenhet:) Alskar dig

2010-08-26 @ 15:58:58
URL: http://aupairusa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0